כל מה שצריך לדעת על קייט סרפינג באסווירה | מרוקו

קייט סרפינג מרוקו

יש לא מעט מקומות בעולם שמוגדרים כמקומות שהם יעדים טובים לחופשת קייט. מרוקו היא אחד המקומות שתמיד תמצאו ברשימת היעדים המומלצים. אבל אם תשאלו גולשי קייט על גלישה במרוקו, כולם ידעו להגיד להגיד שקייט במרוקו זה דח'לה. או שהם גלשו שם כחלק מטיול גלישה במרוקו או שהם שמעו על הספוט. לא הרבה שמעו על אסווירה במרוקו כיעד לגלישת קייט וכשחיפשתי וקראתי מידע על גלישת קייט באסווירה ובעיקר אחרי שגלשתי שם, לא ברור איך אסווירה עדיין לא זכתה להתייחסות שהיא ראויה לה כאחד מהספוטים שלגמרי שווה לבקר בהם ולא רק בגלל תנאי הגלישה.

למה אסווירה?

על דח'לה בהחלט שמעתי דברים טובים ויש סיבה שלא מעט מגיעים לגלוש שם, אבל היא ממוקמת באזור הדרומי של מרוקו עמוק בתוך הסהרה. רוב המקומות המתויירים במרוקו כמו קזבלנקה, מרקש, אסווירה ומקומות נוספים נמצאים באזור המרכזי יותר של מרוקו. כשהחלטתי לטוס לחופשת קייט במרוקו ובגלל שזו הולכת להיות הפעם הראשונה שלי שם היה חשוב לי שחוץ מגלישה אני גם אראה גם עוד מקומות במרוקו. עבור ישראלים שלא מחזיקים בדרכון נוסף הויזה מוגבלת ל-15 ימי שהייה וכשמדובר במדינה גדולה כמו מרוקו שבה הנסיעות הן ארוכות בין היעדים השונים זה לא משאיר הרבה זמן לפנות לטיול ולעשות עוד דברים חוץ מלגלוש. אז למי שמעוניין לשלב גלישה גם עם טיול ביעדים נוספים במרוקו או שהוא נוסע עם משפחה או חברים שלא גולשים וחשוב לו שגם להם יהיה מה לעשות במקום – אסווירה היא אופציה טובה בעיקר כשיש הרבה מה לעשות מעבר לגלישה.

אסווירה

איך מגיעים?

זה הזמן להפריך טענה שרבים מאמינים בה וגם אני חשבתי כך בעבר – למרוקו לא חייב להגיע רק במסגרת טיול מאורגן או כחלק מקבוצה וגם מטיילים בודדים יכולים לטייל במרוקו, להרגיש מאוד נוח ובטוח ולהתנהל בקלות. אבל אם אין לכם דרכון זר – ישראלים חייבים להוציא ויזה למרוקו מראש שהיא כאמור מוגבלת ל-15 ימים. את הויזה אפשר להוציא דרך כל אחד מהרבה סוכני נסיעות שעוסקים בטיולים למרוקו אחרי שהזמנתם כרטיסי טיסה. העלות שגובים בדרך כלל על ויזה למרוקו היא בין 45-100 דולר. זה גם תלוי אם אתם נוחתים בקזבלנקה או מרקש. אם אתם נוחתים בקזבלנקה הויזה תהיה זולה יותר וככל שאתם יותר נוסעים העלות טיפול בויזה לפי נוסע תהיה נמוכה יותר. אני נחתתי בקזבלנקה ואת הויזה הוצאתי דרך סוכן שמצאתי בקבוצה של "מרוקו למטייל הישראלי" בפייסבוק בעלות של 45 דולר. הזמן הממוצע שלוקח להוציא את הויזה הוא כשבוע וחצי.

הטיסות מהארץ הן עם קונקשיין באירופה כשכל טיסה (לאירופה ומשם למרוקו) היא בסביבות 3.5-5 שעות, תלוי ביעד באירופה. זמנים קצרים יחסית ליעדים אחרים שגם בהרבה מהם אין טיסות ישירות מהארץ. כשתחפשו טיסות תופתעו לגלות שיש טיסות במחירים נמוכים מאוד כמו 250 דולר ופחות, אבל לרוב אלו טיסות לואו-קוסט או ללא כבודה שכמובן תצטרכו להוסיף עליה תשלום. בחלק מהחברות בטיסות שכוללות כבודה כמו אל-על, אליטליה, רויאל אייר מרוק ונוספות תוכלו לטוס עם ציוד גלישה ללא עלות נוספת במידה והכבודה לא מעל 23 קילו. צריך כמובן לבדוק כל חברה והמדיניות שלה. אני טסתי עם אל על ואליטליה ולא שילמתי על ציוד גלישה תשלום נוסף. מי שלא אוהב להיסחב עם כל הציוד ורוצה גם להנות מטיסות לואו קוסט במחיר נמוך מאוד – יכול למצוא בקלות ציוד קייט סרפינג קומפלט להשכרה באחד מהרבה המועדונים שנמצאים באסווירה. אני אישית מעדיף לגלוש רק עם הציוד שלי.

בניגוד להרבה יעדים אחרים במרוקו לאסווירה אין רכבת. אפשרויות ההגעה הן אוטובוס, רכב שכור או מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת בגלל משך הנסיעה. האפשרות הזולה יותר היא באוטובוס של חברת CTM. מדובר באוטובוסים מאוד נוחים שמתאימים לתיירים ונסיעות ממושכות. זמן הנסיעה מקזבלנקה לאסווירה הוא כ-6.5 שעות כולל הפסקות באמצע. אם אתם מגיעים ממרקש זמן הנסיעה הוא כ-3 שעות.

קייט סרף באסווירה מרוקו
מהגג של המלון שצמוד לספוט

עונה ותנאים

סטטיסטיקת הרוח באסווירה היא מעולה וכל השנה יש כאן רוח, אבל כמובן שיש תקופות טובות יותר. שיא התקופה במקום מבחינת כמות ימי רוח ועוצמת הרוח היא בין החודשים אפריל-ספטמבר. בין החודשים מאי עד אוגוסט אפשר לצפות למעל 80 אחוז ימי רוח בעוצמה של 25-35 קשרים ויש ימים של יותר. אסווירה ממוקמת באזור שנהנה מהמון רוח אז כדאי להביא אתכם קייטים קטנים. מאוקטובר הסטטיסטיקה של הרוח יורדת, אבל זו התקופה שבה הים מקבל יותר גובה והסוול עולה. אם אתם גולשי טווין טיפ כנראה שתעדיפו להיות בשיא העונה ותהנו מביטחון של רוח כמעט כל יום וים נמוך וצ'ופי. אם אתם גולשי קייט גלים, עדיף להגיע מאוקטובר. אני הגעתי לכאן בנובמבר כדי להנות מהגל. אוקטובר-נובמבר זו התקופה שבה הסוול עולה יפה ועדיין לא חורפי. האמת היא שמכל המידע שחיפשתי על הגלישה באסווירה בנובמבר קיבלתי מידע קצת סותר. הבנתי שהסטטיסטיקה של הרוח כפי שהיא מופיע באתרים היא באזור 40-50 אחוז, שזה משהו שקצת הדאיג אותי, אבל שכן אפשר לסמוך על זה שלפחות בחצי מהזמן כן תהיה רוח וגם בתקופה שנחשבת פחות טובה, בימים שיש רוח היא יכול להגיע ל-30 קשר ויותר. גם ככה תכננתי טיול שמשלב גלישה עם טיול בעוד כמה יעדי מרכזיים לטיול במרוקו ולא סגרתי מלונות עד הנחיתה כדי להחליט בזמן אמת ולפי התחזית מתי אני מגיע לגלוש באסווירה מתוך מחשבה שבטיול של 12 יום ולפי הסטטיסטיקה יהיו לי 4-5 ימים לגלוש. אבל במציאות הרוח שינתה לי את התוכניות בקטע טוב. התחלתי את הטיול באסווירה כי התחזית הייתה נראית מטורפת בתקופה שאני מגיע. הרוח עבדה כל יום מעל 30 קשר ובמקום 4-5 ימים נשארתי 8 ימים שבכולם היו תנאי גלישה ורוב הזמן גלשתי עם קייט 5. גם בשאר הימים שבהם המשכתי למרקש וקזבלנקה הרוח עוד עבדה באסווירה.

בשיא העונה הרוח נושבת מהבוקר עד השקיעה. למתחילים עדיף להגיע מוקדם יותר לגלוש, מסביבות 9:00 כשהרוח עדיין לא מאוד חזקה כי מהצהריים היא עולה מהר מאוד עם גאסטים שיכולים להגיע ל35-40 קשר בימים החזקים. אבל מאוקטובר, גם בימים שהתחזית מראה שהרוח מתחילה מוקדם בבוקר בפועל היא מתחילה רק בסביבות 13:00. היא יכול להתחיל מוקדם יותר אבל אז היא פחות יציבה. אז גם כשאתם רואים בתחזית שהרוח מתחילה ב7:00 בבוקר, תדעו שאחרי שיא העונה רק מתחילת הצהריים אפשר לגלוש, אבל זה גם סבבה כי זה משאיר זמן לעשות עוד דברים וגם כי השקיעה היא רק בסביבות 19:30-20:00 ואפשר לגלוש עד אז מספיק זמן ב-30 קשר ולחזור מפורקים למלון.

דבר שחשוב מאוד לדעת הוא שהרוח יכולה להיות מאוד גאסטית (בשיא העונה היא יותר יציבה), אבל מאוד ברמה שתגרום לכם להבין שהמזרחית במעיין צבי היא ממש סבבה. זה גם תלוי איפה התמקמתם בספוט.

גלישה במרוקו

הרוח היא סייד שור מצפון לדרום (כמו צפונית אצלנו) עם רכיב שמשחק בין און לאוף שור מדי פעם. בתקופה שבה אני הייתי בתחילת נובמבר הרכיב היה כמעט תמיד מעט אוף שור, שזה מסתדר מעולה עם הגל. הספוט של הגלישה נמצא במפרצון חולי באורך של 3 ק"מ שנמצא דרומית לנמל והמבנים שהרוח עוברת דרכם גורמים לה להיות פחות יציבה ומאוד גאסטית. אבל ככל שתדרימו תרגישו שהרוח מתחילה להרגיש טוב יותר.

למרות שהספוט של הקייט נמצא במפרץ שמול החוף יש איים קטנים שמפרידים בין המפרץ לים, עדיין נכנס גל ובתקופה שיש גל הוא מגיע למטר וחצי של גל ארוך, איטי ומסודר שממש כיף לגלוש בו והוא יכול גם להתאים למתחילים בקייט גלים וסטרפלס שמחפשים מקום להשתפר בו. כמה מאות מטרים לתוך הים מעבר לאי מוגאדור שמול החוף או מעט דרומה מעבר למפרץ הגל משמעותית יותר גבוה. בתוך המפרץ הגל נשבר קרוב לחוף והחוף עצמו הוא ארוך מאוד, חולי ובלי סלעים בכלל, אבל השבירה של הגל יכולה לפעמים להיות חזקה. למתחילים לגמרי יהיה קשה לגלוש בתקופה שבה הגל עולה בגלל שמדובר על גל לא קטן עם שבירה חזקה קרוב לחוף, כזו שלמתחילים יהיה קשה לעבור אותה. כאמור בתקופה של אפריל-ספטמבר זה פחות מורגש ויותר צ'ופי. הספוט עצמו הוא מאוד יפה ובאותו מקום גולשים ביחד גם גולשי קייט, גולשי גלים וגולשי רוח ועל החוף עצמו גם גמלים וסוסים שמוסיפים לתפאורה ולאווירה.

מבחינת מזג האויר התנאים כאן הם מאוד נוחים ומאוד נעים. בקיץ 30 מעלות ובחורף אחרי דצמבר 15 מעלות. טמפרטורת המים הממוצעת היא 17-21 מעלות ועם חליפה ארוכה מרגישים שהמים קצת קרירים, אבל לא נוראי בכלל.

מי שרוצה להנות מגל משמעותית יותר גבוה של עד 4 מטר ורוח יציבה יותר יכול להדרים לספוט שנקרא סידי קאווקי Sidi Kaouki שממוקם כ-25 קילומטר דרומית לאסווירה ולהנות מחופים ארוכים וחוליים בלי עומס של גולשים. רק חשוב לוודא שיהיה אתכם מישהו כי לא תמיד יהיו כאן גולשים. מדובר בכפר קטן עם מעט בתי קפה ומסעדות קטנות ומקומיות ואווירה מעולה. מי שרוצה גם להנות משקט ואירוח מקומי יכול לעשות פה לילה או שניים. במקום יש הרבה פחות גולשים והגל יכול להיות מאוד גבוה, לכן לא מתאים למתחילים.

צפונה מאסווירה במרחק של 25 ק"מ יש את הספוט Moulay Bouzerkto שמוכר יותר כספוט לגולשי רוח. גם כאן גל גבוה ומסודר מאוד, אבל חוף מאוד סלעי ולא מתאים למתחילים.

קייט סרפינג אסווירה

מה יש עוד לעשות בסביבה?

אסווירה מאוד נעימה. מצד אחד יש לא מעט מה לעשות, הרבה דברים לראות, מסעדות ואפילו פאבים ומצד שני לא סואנת ועמוסה מדי כמו מרקש. בהרבה מהערים במרוקו יש אז האזור של העיר העתיקה שנקרא מדינה (madina) – אזור עתיק תחום עם שווקים, אוכל מקומי מעולה והרבה דוכנים. המדינה באסווירה מדהימה. החומות המרשימות של העיר העתיקה יושבות על המים, מסביב כמויות של שחפים, מלא חנויות עם כל כך הרבה דברים מעניינים לקנות והמון מסעדות טובות ואנשים מאוד נחמדים שאפילו ישמחו לשמוע שאתם מישראל. המרוקאים בינינו ירגישו כל פעם כשהם במסעדה שהם בארוחת שישי בבית. המנות, הסלטים והתיבול מאוד דומים לאוכל הביתי והטעם מדהים. הרבה מהמנות מוכנות שעות מראש כשכל מנה מבושלת בנפרד על גחלים בתוך טג'ין חרס. מי שמתחבר לאוכל האותנטי ירגיש בגן עדן ובעיקר לדגים גם יש טעם פשוט מעולה ואיך לא, גם קוסקוס מדהים. ובאופן כללי לשוטט במדינה ובאזורים שסביבה היא חוויה בפני עצמה. במקום נמצאים גם בתי עלמין יהודיים, בתי כנסת שרוב הזמן ריקים והקבר של הרב חיים פינטו זצ"ל שישראלים רבים שמגיעים לאסווירה באים אליו.

בערב יש איפה לבלות. לא מועדונים, אבל יש בעיר פאבים נעימים ולמי ששואל – כן, מגישים כאן אלכוהול חופשי בפאבים. למרות שהרבה מהאוכלוסיה כאן מסורתית זו בכל זאת עיר תיירותית עם המון תיירים אירופאים, בעיקר מצרפת ואיטליה. בגלל שמדובר באזור תיירותי רוב האנשים ובעלי העסקים כאן יוכלו לנהל אתכם שיחה באנגלית, אבל אם אתם דוברי צרפתית אז בכלל תסתדרו כאן מעולה כי כולם כאן דוברים צרפתית.

אסווירה ידועה גם כיעד עם חופים מעולים בסביבה לגלישת גלים. אמנם הספוטים הטובים נמצאים במרחק נסיעה, אבל לא רחוקים מאוד ומי שגם גולש גלים ימצא לאורך החוף הארוך שבין אסווירה לאגאדיר ספוטים ברמה גבוהה לגלישת גלים כמו אימסואן וטאגאזוט ויש באזור הרבה מועדוני גלישה שמשכירים ציוד.

קייט סרף אסווירה מרוקו

מחירים ומחייה

מרוקו בסה"כ די זולה. המטבע המקומי היא דירהאם ושקל אחד שווה קצת מפחות משלושה דירהאם. ארוחה במסעדה שכוללת מנה עיקרית בטג'ין ושתייה תעלה בסביבות 25 ₪. יש המון מה לקנות בשווקים ותמיד כדאי להתמקח. זה מאוד מקובל כאן ומי שלא בעניין של להתמקח "יזכה" לקנות את אותה סחורה במחיר כפול ואפילו משולש ממי שכן. לגבי המלונות, אם מאוד חשוב לכם שהמלון יהיה ברמה גבוהה מבחינת החדרים, זה משהו שעדיף שתנסו למצוא ביקורות לפני כן, כי יכול להיות שתהיו קצת מאוכזבים מרמת החדרים שהיא שונה ממה שאתם אולי מכירים ממלונות ביעדים אחרים. באופן כללי הרבה מהמלונות הם יותר בסגנון אותנטי – מלון מקומי אופייני שנקרא "ריאד" עם רחבה גדולה במרכז והחדרים בנויים סביבו. יש כאלה שיראו יותר כמו אחסניות ויש טובים יותר, אבל האווירה היא אותנטית ונעימה והשירות מצויין. עלות של לילה בחדר בריאד ברמה  טובה עם ארוחת בוקר היא בסביבות 150 ₪ ללילה. אם אתם בעניין של סגנון תרמילאים אז יש גם כאלה עם חדרים משותפים בעלות של כמה עשרות בודדות של שקלים ללילה. אם חשוב לכם להיות ממש קרובים לספוט וגם באזור שהוא שקט יותר אז שימו לב שאתם מוצאים מקום שהוא לא ב-madina אלא טיפה דרומה יותר. יש מלונות שהם ממש הליכה של דקה מהספוט – רק לעבור כביש ובחלקם גם נותנים שירות של אחסנה של ציוד הגלישה בחדר שמור בקומת הקבלה כדי שלא תצטרכו כל פעם להעמיס את כל החדר בציוד.

ההתניידות בתוך העיר הכי נוחה עם מוניות ומחיר הנסיעה מכל מקום לכל מקום בתוך העיר הוא סה"כ 7 ריאדים – 2.5 ₪ בערך. אפשר גם להגיע מהספוט לאזור העיר העתיקה ברגל בהליכה לא ארוכה. מדובר בעיר קטנה והמרחק מהספוט עד לעיר העתיקה הוא כמעט 2 ק"מ.

אז כמו שבטח כבר הבנתם מהכתבה, אסווירה היא בהחלט אופציה מעולה למי שמחפש יעד עם הרבה רוח, תנאים שיכולים להתאים גם לגולשי טווין טיפ, גולשי קייט גלים, גלישת רוח וגם גלישת גלים. לשלב פעילויות וטיול במקום אותנטי ומעניין כמו מרוקו עם אוכל מצויין ואווירה מדהימה.

עוד כתבות מהאתר שאולי יעניינו אותך:

עשו לנו לייק בעמוד ועקבו אחרי תחזיות, דיווחים,עדכונים ותוכן איכותי גם בפייסבוק

סגירת תפריט