ספוטים לקייט סרפינג בים האדום

אזור מפרץ אילת ובכלל כל הים האדום נחשב כאחד מהיעדים הטובים בעולם לגלישת קייט סרפינג בזכות התנאים המעולים שהוא מציע: רוח יציבה שנושבת כל השנה (בעיקר בחודשים החזקים אפריל-אוקטובר), ספוטים עם מים צלולים ושטוחים שמייצרים תנאים מעולים גם ללמידה וגם לתרגול למתקדמים, מזג אויר קייצי כמעט כל השנה, אפשרות לשילוב של פעילויות כמו צלילה ועוד.

אילת

הנציגה הישראלית בים האדום ובירת הרוח של ישראל. וכשיש ספוט בארץ שנמצא בים האדום עם רוח רוב ימי השנה, לגולשי הקייט בשאר הארץ יש מפלט בתקופות ללא רוח. הספוט באילת ממוקם באזור החוף הדרומי – הריף רף וזהו אחד החופים היחידים בארץ שהוא מוגדר על ידי הרשויות כחוף המיועד לגלישת קייט. אמנם השטח של הספוט הוא תחום ומצומצם מאוד לעומת חופים בים התיכון, אבל היתרון הוא כמובן בתנאים וביום של תחזית טובה אפשר לצפות לרוח יציבה מהבוקר עד סוף היום עם תנאים אופטימליים ללמידה, תרגול ושיפור הגלישה למתחילים וגם כמובן למתקדמים. בספוט באילת גם קיימים מועדוני גלישה המציעים שירותים של שיעורי קייט, איסופים וחילוצים באמצעות סירה למתחילים, ציוד למכירה והשכרה ועוד. 

קייטסרפינג אילת

לכתבה המלאה באתר על קייט סרפינג באילת לחצו כאן

עקבה

זהו אמנם יעד שנחשב פחות פופולרי לגולשי קייט ישראלים לעומת סיני, אך מדובר בספוט שהוא נגיש יותר מבחינת מרחק לעומת ספוטים בסיני ועם אפשרות להעביר ציוד באופן חופשי. הספוט נמצא באזור הדרומי של עקבה שנקרא Tala Bay. במקום קיים מועדון, אבל לא מדובר בספוט מאוד פעיל או מפותח ואם תגיעו לגלוש כאן כנראה שתהיו בין הבודדים ואולי לבד במים. עוד נקודה שחשוב לדעת לגבי הספוט בעקבה היא ההסתרה שקיימת בספוט על החוף, מה שייתכן שיגרום לכך שתצטרכו להכנס עמוק למים בבודי דראג או עם סירת חילוץ, אבל ברגע שעוברים את ההסתרה תוכלו להרגיש שפתאום הרוח הרבה חזקה ויציבה. לא מדובר במקום שמציע את התנאים הכי טובים למי שמחפש מקום במיוחד לגלישה, אבל יכול להתאים למי שנוסע לחופשה בעקבה או לצלילה באזור ועל הדרך לנצל את האפשרות לגלוש שם. 

אל מחאש

הספוט בסיני המוכר לגלישת קייט הקרוב ביותר לגבול. נמצא במרחק נסיעה של כ40 דקות מהגבול בין נואיבה לטאבה. המקום נקרא גם בוואקי או סונדוס, שזהו הקאמפ שבו נמצא הספוט ובעבר היו שם גם מועדוני קייט, רוסי וישראלי. השהייה במקום היא בחושות ויש גם חדרים ברמה בסיסית. ברצועת החוף אל מחאש תמצאו תמיד ישראלים שמתארחים בחושות. לעומת רוב החופים בסביבה שבין טאבה לנואיבה, בסונדוס החוף הוא חולי יותר ורחב יותר. המים מהחוף עצמו ועד לקצה הריף, שזה בסביבות של 100-150 מטר מרחק, הם מאוד רדודים עם סלעים ואלמוגים. לכן אם בא לכם לעשות קפיצות ותרגילים, צריך לשים לב טוב טוב איפה אתם עושים את זה ולבחור את האזורים העמוקים והחוליים יותר או בעומק אחרי הריף. כמו הלינה, גם האוכל עצמו הוא די בסיסי בלי הרבה אפשרויות והפעילות העיקרית חוץ מגלישה היא שנירקול או רביצה בחוף. מבחינת הרוח, היא נושבת כשיש רוח גם באילת וניתן להסתכל על התחזית באילת ולהוריד 3-4 קשרים כדי לצפות כמה רוח תהיה לכם. בדרך כלל אין פה כמות גולשים כמו ספוטים אחרים בסיני כמו הלגונה הכחולה או דהב.

הלגונה הכחולה

הלגונה הכחולה היא כנראה היעד המבוקש ביותר אצל גולשי קייט שיורדים לגלוש בסיני וגם הכי פחות נגיש ואולי זהו גם הקסם של המקום הזה. לגונה מבודדת במרחק של שעתיים וחצי נסיעה מהגבול כשמתוכם כשעה נסיעה בשטח המדברי. גם הלינה והאוכל הם בסיסיים, אבל מי שבא לכאן בא נטו בשביל לגלוש וגם להנות מהניתוק שהמקום מציע. לא קשה בכלל להבין למה גולשים כל כך אוהבים את המקום הזה. מים מאוד שטוחים בצבע תכלת מדהים, עמוקים יחסית לחופים של סיני, רוח חזקה שנושבת בלי הספקה מהבוקר עד הערב ברוב ימי השנה ואווירה מיוחדת.

הלגונה הכחולה סיני

לכתבה המלאה על הלגונה הכחולה לחצו כאן

דהב

נמצאת שעתיים וחצי נסיעה דרומית לגבול ומתאימה למי שמחפש יעד עם המון רוח, אבל נגיש, נוח ומפותח יותר לעומת החופים האחרים של סיני. במקום פועלים כמה מועדונים עם אפשרות להשכרת ציוד ושיעורים ואפשר להיעזר כמובן גם ב-hamudi bdawi לקורסים, שיעורים והשכרת ציוד. כאן אפשרויות הלינה הן כבר יותר מגוונות עם מלונות ברמות שונות קרובים לספוט ,יותר אפשרויות לפעילות חוץ מגלישה וטיילת עם הרבה מסעדות. דהב היא יעד תיירותי שמציע עוד סוגים של ספורט ימי כמו גלישת רוח, ווייק בורד ועוד ולכן גם יש הסדרה של החופים והאזורים בהם אפשר לגלוש קייט. הלגונה עצמה של דהב היא קטנה ורדודה יותר לעומת הלגונה הכחולה, בעיקר בשעות השפל ומשמשת יותר לשיעורים שמעבירים שם, אבל אפשר גם לגלוש באזור שמחוץ ללגונה, בים עצמו עם הרבה יותר מרחב.

לכתבה המלאה על גלישת קייט בדהב לחצו כאן

שארם א שייח'

נמצאת כ3.5 שעות נסיעה מהגבול והיא הנקודה הדרומית ביותר בסיני שאפשר להגיע אליה כישראלים ללא ויזה מראש. כמו דהב, גם כאן מדובר באזור מפותח יותר ומתוייר יותר לעומת החופים הקרובים יותר לגבול, אפילו יותר מדהב עם מלונות ברמה גבוהה יותר למי שמחפש גם להעביר חופשה בסיני בתנאים משודרגים, עם טיילת, מסעדות, ברים, מקומות לקניות ועוד אטרקציות לתיירים. הספוט המרכזי נמצא באזור הצפוני של שארם ונקרא Nabq Bay ובו יש כמה מועדונים שמעבירים קורסים, משכירים ציוד קייט סרפינג ומספקים שירותים נוספים כמו קומפרסור לניפוח ואחסון ציוד. לא מדובר בלגונה, אלא כמו בסונדוס – שונית אלמוגים בעומק שיוצרת שטח של מים רדודים מקו החוף ועד אליה.

שארם א שייח

הורגאדה

הורגאדה גם נמצאת בים האדום, אך לא בסיני אלא בצד המערבי של הים האדום וניתן להגיע אליה בשייט משארם א שייח' או בטיסה עם קונקשיין, בדר"כ עם טורקיש איירליינס. מדובר באחד הספוטים הפעילים והמוכרים במצריים שפחות מוכר לישראלים, אבל מושך תיירות קייט בעיקר מאירופה ומתקיימות כאן גם תחרויות.  באזור של הורגאדה, גם מצפון וגם מדרום יש כמה ספוטים לגלישת קייט שהם כולם מסודרים, מרווחים ועם מועדונים ובכלל מדובר באזור מפותח ותיירותי עם מלונות מפוארים, מסעדות, טיילת מפותחת מאוד, ברים ועוד. במקום יש ספוטים מסוגים שונים – חופים רדודים עם שוניות, לגונות ומפרצים ואחת האטרקציות המיוחדות בהורגאדה היא קייט ספארי – שייט ביאכטות לגולשי קייט שבו עוברים בין ספוטים שונים, איים שנמצאים באזור ומשלבים גם שנירקול וצלילה באזור.

קייט סרפינג הורגאדה

עוד כתבות מקטגוריית יעדים:

קייט סרפינג בזנזיבר

קייטסרפינג בזנזיבר

זנזיבר הפכה להיות יעד חם עבור ישראלים בזכות כך שבשנים האחרונות החלו להיות טיסות ישירות למקום וזמן הטיסה הוא לא ארוך יחסית. מכיוון שבזנזיבר יש

לכתבה המלאה »

עשו לנו לייק בעמוד ועקבו אחרי תחזיות, דיווחים,עדכונים ותוכן איכותי גם בפייסבוק

סגירת תפריט